Katalóg HÔRKA




História

     Korene mäsovýroby Hôrka siahajú do polovice 90. rokov uplynulého storočia. Hoci od svojho vzniku je firma nepretržite spätá s Trenčianskou Teplou, prvé kroky robila paradoxne ešte pred založením v susedných Trenčianskych Tepliciach. Konkrétne v malej predajni obchodného domu Termál.

     Kľúčový dátum v rodnom liste podniku predstavuje 1. máj 1995. Nadobudnuté skúsenosti sa majiteľ rozhodol uplatniť investíciou do nových technologických zariadení a rozšírením produkcie. Pôvodne 600 kilogramovú kapacitu výrobne nahradilo 40 bravčových polovíc týždenne. Z hľadiska vlastných výrobkov patrili k priekopníkom domáca klobása, tlačenka, jaternica, oravská slanina a šunková saláma. Punc výnimočnosti im dodáva fakt, že okrem tradičnej chute dodnes disponujú rovnakým názvom s originálnou receptúrou.

     Významný medzník v dejinách mäsovýroby Hôrka predstavuje rok 2000. Na prahu nového milénia sa totiž pretransformovala na spoločnosť s ručením obmedzeným. V tomto období majiteľ vybudoval novú mäsovýrobu v objekte bývalej pálenice v strede obce. Portfólio sortimentu rozšírili špekačky, párky (obyčajné, syrové, Hôrka), či gazdovská slanina. Neustále stúpal aj počet zamestnancov. Kým v roku 2001 ich bolo 25, o dvanásť mesiacov neskôr sa toto číslo zdvojnásobilo. V roku 2004 už priestory nepostačovali narastajúcej výrobe, budova prešla rekonštrukciou a výmera areálu sa zväčšila o ďalších 200m².

     V súvislosti so vstupom Slovenskej republiky do Európskej únie zaznamenala firma výrazný rozmach. Po návšteve komisárov z Francúzska, Belgicka a Talianska v marci 2004 došlo k schváleniu prevádzky s priemyselnou kapacitou (veľkokapacitnej výroby) pre rozrábku čerstvého mäsa, výrobu mäsových a tiež tepelne neopracovaných mäsových výrobkov. Výsledkom povolenia je možnosť spracovania, skladovania, predaja a exportu mäsa na domáci i zahraničný trh. Samozrejme, všetko pod patronátom prísnych hygienických noriem. Závod je držiteľom úradného veterinárneho schvaľovacieho čísla SK 621 ES.

     Okrem obchodu v sídle spoločnosti si cestu k zákazníkom začala mäsovýroba Hôrka budovať taktiež prostredníctvom siete pobočiek. Prvou lastovičkou možno nazvať filiálku v Novej Dubnici (2002), na ktorú nadviazali predajne v Hornom Srní (2005), resp. na trenčianskych sídliskách Juh (2004) a Sihoť (2008), nasledovala predajňa v obci Drietoma (2011), ktorá je momentálne nahrádzaná modernou prevádzkou, taktiež v Drietome. V roku 2015 boli otvorené predajne v Trenčianskych Tepliciach Bá­novciach nad Bebravou. Vďaka tomu v súčasnosti celkovo zamestnáva takmer 90 ľudí. Významný prvok jej činnosti zároveň tvorí zásobovanie rýchloobrátkového tovaru v štyroch regiónoch Slovenska.

     História firmy je od začiatku bezprostredne spojená s aplikáciou aktuálnych trendov a moderných technológií. Napriek tomu si stále udržiava rodinnú atmosféru. Navyše, férový prístup k zákazníkovi dokumentuje skutočnosť, že všetky výrobky sú vhodné aj pre celiatikov na bezlepkovú diétu okrem šarišských jaterníc, zabíjačkovej kaše a krvavničiek, pretože pri ich výrobe sa používajú pšeničné krúpy a kolienkového nárezu, rodinnej šunke a žemľových jaterniciach, pretože na ich výrobu sa používajú suroviny s obsahom lepku. . Lahodnú chuť zase pred časom potvrdila Učená Horňácka Společnost udelením diplomu v súťaži o kráľa slováckej klobásky.

Jedným z veľkých úspechov a potvrdením kvality výroby bolo taktiež udelenie oprávnenia na výrobu Zaručene tradičnej špeciality SPIŠSKÉ PÁRKYv roku 2013, ktoré je každý rok pravidelne obnovované.

Certifikáty

Certifikát ISO
Kráľ slovenskej klobásy
Natur Pack